8 Şubat 2009 Pazar

Gençoğlu unutulmadı

Gençoğlu unutulmadı 

6237
Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (Bal-Göç) kurucu başkanı ve Bursa eski Milletvekili Mümin Gençoğlu, ölümünün 16. yıldönümünde Emirsultan'daki kabri başında anıldı.
Bal-Göç'ün kurucusu ve Bursa eski Milletvekili Mümin Gençoğlu'nun Emirsultan Mezarlığı'ndaki anma törenine, oğulları Turhan Gençoğlu, Orhan Gençoğlu, ailesi, AKP Milletvekili Ali Kul, Bal-Göç Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, eski Vali Zekai Gümüşdiş ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Ölümünün 16. yılında anmaya gelen tüm sevenlere teşekkür eden Mümin Gençoğlu'nun oğlu Turhan Gençoğlu, babasının iman ve azim dolu bir kişiliğe sahip olduğunu dile getirdi.  Ardından söz alan eski Bursa Valisi Zekai Gümüşdiş ve AKP Milletvekili Ali Kul, rahmetli Mümin Gençoğlu'nun Bursa'da birçok başarıya imza attığını ifade etti.
MÜMİN GENÇOĞLU KİMDİR?
Bulgaristan'ın Kırcali kentinde 1932 yılında dünyaya gelen Mümin Gençoğlu, 1950-51'de ailesiyle birlikte Bursa'ya yerleşti. Belediye meclis üyeliği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi ile Bursaspor başkanlıklarında bulunan Gençoğlu, 1985 yılında Bulgaristan'da Türk aleyhtarı eylemler karşısında soydaşlarımıza destek olmak için BAL-GÖÇ'ü kurdu. 
Kurulan dernekleri Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu adı altında bir çatıda birleştiren Gençoğlu, 1991 yılında milletvekili seçildi. Gençoğlu, 1993 yılında Ankara'ya giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
 
http://www.bursahakimiyet.com.tr/HaberDetay.aspx?hid=6237&ypid=1


Hiç yorum yok:

Blog Listem