28 Mayıs 2009 Perşembe

Rumeli şiveleri

Herkese merhaba,
Esim, Yuksek Lisans tezi kapsaminda Rumeli Agizlari ile ilgili bir arastirma yurutmektedir.
Bu arastirma, Bulgaristan'da Deliorman (Silistre, Sumnu, Razgrad vb), Yukari Trakya (Kircali, Haskovo vb) ile Bati Trakya (Yunanistan'daki Iskece, Gumulcine vb) yorelerini kapsamaktadir.
Arastirma kapsaminda, soz konusu yorelerde yasayan Turkler tarafindan konusulan Turkce'nin ozellikleri, cesitli yonleriyle ele alinacaktir. Veri toplama asamasinda pek cok kisiyle (koy koy gezilerek) yuz yuze gorusulecek ve cesitli kaynaklardan (sarki, turku, mani vb) derleme yapilacaktir.
Ancak, konu ile ilgili bilimsel kaynak sikintisi onemli bir engel olusturmaktadir. Bu nedenle, kaynak temini hususunda yardimci olabilecek grup uyelerimizden yardim istemekteyiz.
Turkce'nin Tarihi Gelisimi, Rumeli Agizlari, Balkan Turkleri, yoresel sarkilar, turkuler, maniler ve benzeri konularda kaynak sahibi olan grup uyelerimizin paylasimlarini beklemekteyiz.
Not: Yardimci olacak uyelerimizin, grubun posta kutusunu fazlaca mesgul etmemesi icin, kisisel e-posta adresimi kullanarak yanit vermeleri, gereksiz e-postalardan usanmis olan uyelerimizi rahatsiz etmemesi bakimindan daha uygun olacaktir.
Herkese saygilarimizla
Bahtisen - Bulent Karasinik

Hiç yorum yok:

Blog Listem