28 Mayıs 2009 Perşembe

İttihatçı tavırlar ve felaket öncesi ve basiret ve de feraset farkı iki email

From: ferit ferit <macelan1@hotmail.com>
Subject: RE: [Bal-Goc e-posta grubu] Tebriz/Guney Azerbaycan'da Turkluk bilinci
To: "balgoc" <balgoc@yahoogroups.com>
Date: Sunday, May 24, 2009, 4:11 PM

"Lutfen, Turkluk bilinci etrafinda toplanip dunyaya meydan okuma zevkinden mahrum kalmamamiz dilegiyle,"
Nedir bu yaaaaa... Istersen Kircali Ozerk Cumhuruyetini kuramalari icin Irecep aga ile Memdali agayi da gaza getirelim..
varsa Bosna savasindan kalma uc bes Kalasnikov aktarin hemen Rodop daglarina..
Ben bu dunyaya meydan okuma cumlelerini coktan tarihe gomdugumuzu saniyordum.. Galiba Tarih kitaplarimizdan da cikaracaktik. .
basimiza ne geliyorsa hep o cumleler yuzunden geliyor zaten..
meydan okumayi birakalim da su memleketi adam etmeye bakalim.. iranin islerine de karisma.. irakin da.. yunanin da.. bulgarin da..
birakin azerbaycanda da turklugu istedikleri gibi yasasinlar..
birisi yurtdisinda kurt vatandaslarimizin arkasinda durunca kiyameti koparmasini biliyoruz.. biz de aynisini baskalarina yapmayalim..
selamlar


To: balgoc@yahoogroups. com
From: vildaneozkan@ yahoo.com
Date: Sat, 23 May 2009 03:53:19 -0700
Subject: [Bal-Goc e-posta grubu] Tebriz/Guney Azerbaycan'da Turkluk bilinci

Merhaba Saygideger Grup Uyeleri,
Komsumuz olan Iran'in bugun toplam 70 milyon nufusu vardir; bu toplam nufusun 30 milyonu Turk'tur. Bugun bu nufusun buyuk bir cogunlugu arasinda kimlik bilinci/Turkluk bilinci giderek yayilmakta ve bu yuzden de, kendi Turkluk kimliklerinin baski altinda oldugu Iran adlandirilan siyasi cografyadan bagimsizlasip Guney Azerbaycan adinda kendi devletlerini kurmak icin direnmektedirler.
Birkac yildir 22 Mayis'ta, Iran'da Turklerin yogun yasadigi sehirlerde kimlik haklarini savunmak icin yuruyusler ve protestolar duzenlenmekte ve gerceklesmektedir.
Bu protesto yuruyusleri sirasinda; bireysel haklardan bihaber olan Iran adli siyasi cografyada "Turklerin canina okunmaktadir. "
Bugun Ankara, Istanbul, Belcika, Hollanda, Danimarka, Amerika, Isvec, Isvicre, Norvec, Kanada vs.'de yasayan Guney Azerbaycanli bagimsizlikci Turkler; Iran Buyukelcilikleri onunde protesto yuruyusu duzenlemektedir. Dun Iran'da Fars rejiminin yaptigi Turklere yonelik asiri yogun siddeti protesto etmek amaciyla.
Bugun saat 11:00'de Ankara'da Iran Buyukelciligi onunde Guney Azerbaycanli milli ve kulturel bilince sahip Turkler protesto duzenlemisler. Yeni haberim oldu.
Guney Azerbaycanli Turk kardeslerimizin canini yakan Fars rejimine karsi duzenlenecek protestolara, EN AZINDAN BUNDAN SONRA Bulgaristanli Turk kardesleri olarak bizlerin de katilip destek vermesi dilegiyle.
Lutfen, Turkluk bilinci etrafinda toplanip dunyaya meydan okuma zevkinden mahrum kalmamamiz dilegiyle,
Herkese en icten saygilarimla,
vildane:)

Hiç yorum yok:

Blog Listem